Aktiviteter

Volleyblogg 2018 med Julia Sandberg!

Äntligen är dagen som vi alla längtat till här

Nu sitter du säkert där och tänker ”vilken dag menar dem” jo, men självklart är det den årliga Midnattsvolleybollen jag ska skriva om.

Vi samlades i Bollmora för att gemensamt åka buss till Vaxholm där årets nattvolleyboll äger rum, vi är alla taggade och utklädda. Några är kossor och andra är fiskar och vi bara älskar dagen och sprider massa kärlek och en hel drös nervositet. Vi kommer fram till Vaxholm och medverkar på en fin gudstjänst, stämningen är fantastisk och man kan nästan känna spänningen i luften. Efter den fina gudstjänster beger vi oss alla på ett långt led till idrottshallen där vi komma spendera de närmsta timmarna fyllda med glädje, sorg, eufori, lite ilska men viktigaste av allt en fantastik gemenskap som vi alla fick dela med varandra. Du kanske tänker att jag överdriver, men absolut inte! SKUTY är fast beslutna om att vinna, så pass beslutna om en vinst att vi redan börjat planera hur vi ska anordna middnattsvolleyn nästa år i vårt fina gröna Tyresö.

Match 1 – Gruppspel

Låt mig börja med att säga, FENOMENALT BRA JOBBAT!

Hejaklacken befinner sig uppe på läktaren och hejar för hela livets skull, våra fina spelare är samlade i en gruppcirkel nere på spelplanen, första matchen för kvällen ska snart börja och vi är taggade till tårna.

SKUTY utklassar våra motståndare Lit Church och vi vinner matchen men minst 15 poäng, bra jobbat! Laget spelar grymt bra, dem pratar med varandra men viktigast av allt dem har extremt roligt. Hejaklacken sjunger med sina fina toner alla sånger som går att sjunga och vi höjer stämningen till topp och SKUTY överröstar snart hela spelhallen. Match 1 blev en stor lycka och en perfekt kick för att vinna de kommande matcherna.

Bra jobbat och lycka till i nästa match.

Match 2 – Gruppspel

Summerar denna matchen med orden WOW!

Efter våran storvinst i första matchen var det dags att möta Wallatuna 1 som vi kollade på när dem tränade och dem är verkligen duktiga.

Matchen är jämn under hela spelet och nervositeten är på topp. Hejaklacken står och skriker tillsammans med en annan lokalavdelning som ville heja med oss, underbart! Än en gång ett bevis på gemenskapen som vi delar i kyrkan.

I halvlek leder SKUTY med 1 poäng, vårat lag är nervösa med jobbar på som proffs. Ställningen blir jämn och sen leder dem och så leder vi, spänningen är olidligt.

Men återigen när klockan runnit ut och tiden är slut står SKUTY som segrare igen! Vi vann med 4 poäng och vi är gladare än någonsin. Laget är på topp och likaså hejarklacken, fortsätt såhär så kommer vi ta hem vinsten i år.

Match 3 – Gruppspel

Summerar denna match med orden BRA JOBBAT!

Nu är vi vunnit två av två matcher och vi är på topp. Det är nu dags för sista gruppspelsmatchen innan vi går in emot slutspel och den ljuvliga vinsten som vi så gärna vill ha.

Matchen går bra och vi kämpar. Första halvleken hamnar vi efter vårat spel är inte på topp men vi kämpar på bra.

Tyvärr så förlorar vi denna match mot SKRUV som var välförtjänta av denna vinst. Stort grattis till dem och vi laddar om med ny taktik och energi inför nästa match.

Match 4 – Sextondelsfinal

Nu är det dags för slutspel och sextondelsfinal. Vi möter Lit Church igen som vi mötte i första matchen och vann stort. Nu är det dags igen och vi är rätt nervösa.

Matchens första del går sisådär vi pratar inte riktigt med varandra utan springer mer runt som yra höns. Andra halvleken händer det någonting och matchen slutar med stor vinst igen för våran del, vi vann med hela 15 poäng och är nu vidare till åttondelsfinal. Ska jag vara ärlig så börjar vi bli väldigt trötta, energin är inte längre som den var i början, vi sätter oss i cafeterian och laddar på med ny energi.

Nu är det dags för åttondelsfinal, lycka till.

Match 5 – Åttondelsfinal 

Nu är det dags för åttondelsfinal, vi är både taggade, nervös och väldigt trötta men på något sätt lyckas vi skaffa samma energi som vi haft varje match under hela kvällen.

Nu är det snart dags för åttondelsmatchen att starta och vi är nervösa, vi vill ju så gärna vinna i år.

Vi ska möta Skarpnäck och matchen börjar. Båda lagen spelar väldigt bra och det är otroligt jämt i första halvleken. Men under andra halvleken händer det magiska igen, vi vinner matchen med 4 poäng. Wow vad alla är duktiga både hejarklack och lagspelare klockan börjar närma sig 00 men vi kämpar ändå på och snart är det dags för kvartsfinal.

Bra jobbat och lycka till i nästa match.

Match 6 – Kvartsfinal

Nu är det dags, vi är ju snart i mål med vinsten i våra händer.

Vi står inför en tuff match med Church Life som motståndare ett lag som visat sig ha en gemenskap som fångat samtliga lokalavdelningars uppmärksamhet så pass mycket att dem vann ”årets hejarklack” stort grattis!

Matchen går bra och vi kämpar på och gör vårt bästa och likaså för våra motståndare. När andra halvleken slår in börjar våra motståndare ta in fler och fler poäng och vi blir mer och mer frustrerade, vi är ju så nära en vinst

Tyvärr så räcker inte vår insats och vi förlorar med 10 poäng. Trötta och något besvikna är vi ändå väldigt stolta och glada för våran insats för vi kom verkligen långt och vi gjorde ett grymt jobb.

Bra jobbat!

Sammanfattningsvis

WOW, vilken kväll/natt vi haft fylld av glädje och gemenskap, precis som det ska vara.

Vi kämpade hårt och kom väldigt långt tyvärr räckte det inte hela vägen men vi är glada ändå. Nu sitter vi samlade och väntar på att finalen mellan churchlife och solna ska starta och sen ska vi hem till våra sängar. Extremt bra jobbat! Ni är grymma, Julia Sandberg