Aktiviteter

Taizé Europamöte i Wroclaw, Polen

I år är Taizé’s europamöte i Wroclaw, Polen och vi i SKUTY vill att du följer med oss dit!

Historia bakom mötena:

Taizé Community anordnar varje år ett nyårsmöte där Taizé-entusiaster möts och diskuterar frågor precis som i Taizé men även hur framtiden för Taizé skulle kunna se ut. Några från vår församling har tidigare gjort denna resa men då till årsmötet i Prag och tyckt det varit mycket lyckat. Vi i SKUTY vill nu därför ge denna möjlighet till en större grupp människor då vi tror detta är en upplevelse många av oss skulle uppskatta.

Vad en kan få göra:

Avresan från Stockholm sker den 27 december och vi anländer på morgonen den 28. Under den 28 december kommer vi få träffa våra värdfamiljer alternativt värdkyrkor där vi kommer få bo under de kommande dagarna. Samt träffa och möta människorna som kommer vara delaktiga under lägret. Under dagarna 29-31 december kommer vi att delta i de aktiviteter och workshops som anordnats. I normal Taizé-anda kommer bön vara en viktig del av lägret och andakts hålls tre gånger om dagen gemensamt med de andra deltagarna. Den 1 januari avslutas lägret och vi påbörjar resan tillbaka mot Sverige och Stockholm.  Här finns en länk till Taizé’s hemsida med mer noggrann dagsplanering https://www.taize.fr/en_article4191.html

Hur resan ser ut och boende:

Resan kommer vi att göra med buss och så som det ser ut nu via Delfinbuss. Här finns en länk till Delfinbuss hemsida med preliminär info om resans tider https://www.delfinbuss.se/taize/resa/?ReseID=427  . Boendet sköts av Taizé själva vilket innebär att vi blir tilldelade en värdfamilj där du och någon annan från vår församling tillsammans tillbringar vistelsen. Detta är ett koncept som utövats flera gånger och fungerat bra och det är även ett väldigt bra tillfälle att få lära känna till den lokala befolkningen på riktigt.

Krav/kostnader:

Denna resa är tyvärr endast för föreningens äldre garde vilket innebär att det krävs att du är 18 fyllda år innan avresedagen. Detta har vi satt som krav för att underlätta planering och för att en då är sin egen målsman och ansvarar för sig själv och sitt eget. Kostnaden för resa tur och retur har uppskattats av Delfinbuss till 3100 kr/per person men detta kan komma att ändras som med restiderna. Det tillkommer även en kostnad per person till Taizé för att vara delaktig på själva lägret. Denna ligger på 800 kr. Tyresö Församling kommer att bidra till resan, men exakt hur stort detta bidrag blir vet vi ännu inte.

Annat bra att veta:

Omständigheterna där vi bor kan vi inte ge några försäkringar om, tidigare år har det varit klokt att ta med egna liggunderlag och sovsäck. Det vi kan lova är tak över huvudet, mat (liknande Taizé), intressanta diskussioner samt en herrans massa kul!

Detta är vad Taizé själva säger om nyårsmötet: 

Take part in the Wrocław meeting and …
… pray in song and in silence.

… join with thousands of other young adults to deepen our faith and understanding.

… experience the hospitality of families and share with others in simplicity.

… meet with people living out the Gospel in the midst of today’s challenges.

… find new impetus for solidarity in Europe.

Under länken aktiviteter hittar du samma inlägg fast med en intresseanmälan längst ned! 

Med vänliga hälsningar Alfred och styrelsen!