Nyheter

Dags att välja biskop!

Nu är det bara TVÅ kandidater som återstår i valet av biskop i Stockholm: Marika Markovits och Andreas Holmberg! På tisdag nästa vecka (5/3) ska vi rösta i den sista valomgången och därefter kommer vi att veta vem som blir ny biskop. Därför vill vi nu att DU lägger din röst på den av kandidaterna som du tycker ska bli biskop. Den som får flest får SKUTYs två röster på tisdag. Lägg din röst längst ner på den här sidan!

Här nedanför kan du hitta Julia och Maximes anteckningar från hearingen. På den här sidan kan du se filmer med intervjuer av de båda kandidaterna och på den här sidan kan du se hela filmen från när SKUSS gjorde sin hearing med kandidaterna!

Marika Markovits:
”Gud är kärlek”

  • Marika vill bli biskop för att utveckla kyrkan TILLSAMMANS. Hon menar att kyrkan kan förändra både människors liv och samhället vi lever i. Marika säger också att hon vill möjliggöra för människor att synliggöra Gud som redan finns i deras liv.
  • De egenskaper hon lyfter som sina främsta är att hon är: målmedveten, ambitiös och omtänksam.
  • Vårt intryck: Marika verkar vara oerhört kompetent och en person som vågar stå upp för det som är rätt.

Andreas Holmberg:
”Jag pratade med en SKUSS:are här bakom och hon sa…”

  • Andreas vill som biskop bidra till församlingarna. Han vill inte höja upp biskopens roll på en piedestal. Andreas säger också att han vill att en kristen gemenskap ska byggas och fördjupas och menar att det görs i församlingarna.
  • De egenskaper han lyfter som sina främsta är att han är: en glad och trygg person som tycker om människor och är nyfiken på dem.
  • Vårt intryck: Andreas verkar vara en person som är vän med alla men som ändå kan säga ifrån. Med honom skulle vi få en biskop som inte är stel. Andreas var den kandidaten som hade bäst koll på vad SKUSS är.